Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@10:52:15 GMT

خانه تاریخی توحیدی زواره اردستان جان می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۹۸۲۰

خانه تاریخی توحیدی زواره اردستان جان می‌گیرد

گروه استان‌ها- رئیس میراث فرهنگی شهرستان اردستان گفت: خانه تاریخی توحیدی زواره به عنوان پایگاه ملی میراث ‌فرهنگی تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، اماکن تاریخی مجموعه‌ای از بناها و یادمان‌های ارزشمندی است که با گذشت زمان به وجود آمده است و هویت‌بخش شهرها است و احیا و مرمت بناهای تاریخی هویت فرهنگی ما را حفظ می‌کند که به دلیل رابطه‌ای که بین انسان و محیط در آن‌ها وجود داشته و نشان‌دهنده نحوه زندگی اجتماعی ساکنان آن شهر بوده است از ارزش بسیاری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان اردستان هم از این آثار تاریخی به وفور  دارد که بعضا مورد بی‌مهری قرار گرفته اما چند سالی است که با حضور سرمایه‌گذارانی نسبت به احیای این خانه‌ها اقدام شده است که یکی از این خانه‌ها خانه توحیدی شهر زواره اردستان است که به منظور پایگاه ملی بافت تاریخی شهر زواره مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و تا یک ماه آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مهدی مشهدی نیز در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: خانه تاریخی توحیدی که در بافت ثبتی شهر زواره شهرستان اردستان قرار دارد به عنوان پایگاه ملی بافت تاریخی به بهره‌برداری می‌رسد و این در حالی است که شهر زواره بیش از 36 هکتار بافت تاریخی ثبتی دارد.

وی افزود: خانه توحیدی با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 300 میلیون ریال در حال حاضر توسط استاد رضا نساجی که مهمترین و بهترین استادکار سنتی حال حاضر شهرستان اردستان است در حال مرمت بوده و قرار است تا پایان فصل بهار مرمت آن تکمیل و به عنوان پایگاه بافت به بهره‌برداری برسد.

سقف یک خانه تاریخی در دزفول فرو ریخت2 خانه تاریخی در اردبیل ثبت ملی شدسرنوشت مبهم کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با امضاهای نافرجام /کارخانه‌ای که در برابر وعده‌های مسئولان قامت خم نکرد‌ + فیلم

رئیس میراث فرهنگی شهرستان اردستان گفت: خانه توحیدی زادگاه استاد محیط طباطبایی است و استاد سید محمد محیط طباطبایی در 26 خرداد 1280 خورشیدی در این خانه چشم به جهان گشود و پس از آنکه تحصیلات ابتدایی را در مکتب‌خانه در زادگاه خودش شهر زواره آموختند برای ادامه تحصیل به شهر اصفهان رفته و سپس در سال 1302 به تهران رفته و از دارالفنون دیپلم گرفت.

وی تصریح کرد: سه سال بعد به خدمت وزارت معارف درآمد و پس از تدریس در خوزستان و بعد در دارالفنون تهران و حتی در دانشگاه افسری به تدریس تاریخ و جغرافیا مشغول بود که مدتی نیز ریاست دبیرستان‌های شرف و معرفت را به عهده داشت.

وی ابراز داشت: مقاله‌های تاریخی و ادبی به قلم محیط طباطبایی از سال 1306 در نشریات معروفی چون شفق سرخ و روزنامه ایران منتشر می‌شد و سلسله مقالات او درباره محمد زکریای رازی و اعزام محصل به اروپا، موجب شهرت او به‌ عنوان پژوهشگری دقیق شد و در همان حال که به‌عنوان مدرس تاریخ و جغرافیا و معلم زبان‌دان شناخته شده بود.

مشهدی بیان کرد: محمد محیط طباطبایی در سال 1313 با ایراد خطابه‌ای با عنوان «عقیدهٔ دینی فردوسی» در کنگرهٔ هزارهٔ فردوسی، توانایی علمی و پژوهشی خود را به نمایش گذاشت و در نظر دانشمندان ایرانی و خارجی حاضر در آن مجمع، به عنوان پژوهشگر احترام بسیار کسب کرد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان تاکید کرد: محمد محیط طباطبائی ضمن خدمت در وزارت معارف و بعد وزارت فرهنگ، به نگارش مقالات تحقیق ادامه می‌داد که در سالیان تعداد آن‌ها از یک هزار و 500 مقاله فراتر رفت.

وی گفت: مدتی مدیریت مجله آموزش و پرورش وابسته به وزارت فرهنگ را به عهده داشت و خود مجله محیط را در سال 1321 و بار دیگر در سال 1326 دایر کرد و بین سال‌های 1327 تا 1334 مدت دو سال سمت مستشار فرهنگی ایران در دهلی را به‌عهده داشت.

مشهدی ضمن اشاره به دیگر سوابق محمد طباطبایی ابراز داشت: وی چهار سال رایزن فرهنگی ایران در عراق و سوریه و لبنان بود و در سال 1329 در نخستین کنگره ابن سینا در بغداد به زبان عربی، تحقیقی در مورد تولد ابن سینا عرضه کرد.

وی تصریح کرد: در سال 1337 از شغل معلمی بازنشسته شد و از همان سال به دعوت رادیو ایران برنامه رادیویی مرزهای دانش را دایر کرد که اختصاص به گفتارهایی در زمینه فرهنگ و ادب و تاریخ داشت و این گفتارها توسط خود او یا استادان و محققان برگزیده او ارائه می‌شد و دقت نظر محیط طباطبایی در انتخاب موضوع گفتارها آشکار بود و تعداد گفتارهایی که خود او در برنامه مرزهای دانش ایراد کرد بیش از 450 مورد بود.

مشهدی گفت: ویژگی محیط طباطبایی از همان آغاز گام نهادن او در عرصه تحقیقات تاریخی و ادبی، روحیه بدیعه‌یاب و نکته‌گیر او بود که موجب جدایی و گاه معارضه او با ادبای مشهور زمان چون ملک‌الشعرا بهار و عباس اقبال و سعید نفیسی می‌شد و شاید همین امر موجب شد که دانشگاه از دانش او بی‌بهره ماند.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان اردستان افزود: در سال 1352 موسسه کیهان مدرسه عالی روزنامه‌نگاری را به نام دانشکده علوم ارتباطی تاسیس کرد و در سال 1354 دکتر صدرالدین الهی که تحصیلات عالی خود را در اروپا در رشته علوم ارتباطی و روزنامه‌نگاری گذرانده و به اخذ دکترا نایل شده بود به عنوان سرپرست و مدیرامور درسی دانشکده مزبور انتخاب شد و از او دعوت کرد که در نیمه دوم از همان سال تحصیلی 5-1354 تدریس تاریخ مطبوعات ایران را از زمان محمدشاه تا آغاز حکومت پهلوی بر عهده بگیرد.

انتهای پیام/802/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان اردستان محیط طباطبایی میراث فرهنگی بهره برداری خانه تاریخی شهر زواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • نقش تربیتی در محیط‌های آموزشی مورد توجه قرار گیرد
  • توسعه پایدار بر مبنای حفاظت محیط زیست صورت گیرد
  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • محور انارک به زواره پس از ۲۴ ساعت بازگشایی شد
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد