Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@14:45:36 GMT

سفر به خانه‌های تاریخی رنگارنگ ایران

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۹۳۷۰

سفر به خانه‌های تاریخی رنگارنگ ایران

سرتاسر کشور عزیزمان ایران سرشار از جاذبه‌های گردشگری زیبا و دیدنی است که در این گزارش چند نمونه از خانه‌های تاریخی رنگارنگ جذاب آن را معرفی می کنیم.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: خانه‌های تاریخی ایران، تاریخ کهن و فرهنگ غنی مردمان این سرزمین را در بخش‌های مختلف به نمایش می‌گذارد.

خانه طباطبایی‌ها

خانه طباطبایی‌ها شاهکار معماری کاشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین بنا‌های تاریخی کاشان، خانه طباطبایی به شمار می‌رود که در محله سلطان امیر احمد در بافت قدیم کاشان واقع شده است.

این خانه به وسیله مرحوم سیدجعفر طباطبایی از تجار معروف فرش آن زمان در سال ۱۲۵۰هجری قمری ساخته شده؛ معمار سازندهٔ آن نیز استاد علی مریم کاشانی، معمار معروف قرن نوزده ایران است.

خانه ملاباشی

ملاباشی یکی از شاه‌های دوران قاجاریه بود که برای حکومت ظل السلطان پسر ارشد ناصرالدین شاه قاجاربه اصفهان می‌رود.

این عمارت در واقع نمونه‌ای جذاب از معماری خانه‌های ایرانی است، خانه‌ای که واقعا در آن‌ها زندگی می‌کرده‌اند و به زندگی مردم عادی زمان خود نزدیک بوده‌اند.

این خانه به دو بخش کلی تقسیم می‌شود فضا‌های زندگی و فضا‌های خدماتی، در فضای زندگی فضای گرم و صمیمی، پر انرژی گشوده و با نورگیری بالا است و در فضا‌های خدماتی اتاق‌هایی برای استراحت و کار‌های اندرونی که در آن فضا بسته‌تر، جدی‌تر و سرد است.

خانه عباسیان

خانهٔ عباسیان در سال‌های ۱۲۴۵ تا ۱۲۵۰ هجری در محله سلطان امیر احمد کاشان ساخته شده و از لحاظ معماری و تزئینات حائز اهمیت است. این خانه وسعتی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع و زیربنایی در حدود ۷۰۰۰ متر مربع دارد و دارای ۵ طبقه و ۵ حیاط است.

خانه عباسیان جلوه‌هایی از معماری اصیل ایرانی - اسلامی در طرح‌های بدیع و نقش‌های خیال‌انگیز گچبری و انواع تزئینات خود را به نمایش گذاشته‌اند و این زیبایی به حدی چشم‌نواز است که که طبق نظر کارشناسان این مجموعه را به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: درک کجاست؟ + عکس

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: گردشگری ایرانگردی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گردشگری ایرانگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار

سحرگاه چهارشنبه گذشته سه مرد که در سه پرونده جداگانه دست به جنایت زده بودند، در زندان قزلحصار پای چوبه دار رفتند. اما فقط یکی از آنها مهلت زندگی دوباره پیدا کرد و پرونده زندگی دو نفر دیگر بسته شد.

بهزاد، مرد جوانی است که ۱۰ مهر سال ۹۹ مرد میانسالی را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود. وی در بازجویی‌ها گفته بود: مدتی قبل تصمیم گرفتم یک موتورسیکلت بخرم و یکی از دوستانم، مقتول را به من معرفی کرد. با مقتول تماس گرفتم و قرارهایمان را گذاشتیم. روز حادثه مقتول به خانه‌ام آمد تا موتور را تحویل بگیرم و هزینه خرید را به او پرداخت کنم. من برای پذیرایی از او به آشپرخانه رفتم تا برایش چای بیاورم. اما ناگهان او از پشت سر به من حمله کرد. آن طور که متوجه شدم، قصدش این بود که مرا به قتل برساند تا اموال خانه‌ام را سرقت کند. او با چاقو ضرباتی به من زد که وقتی دیدم قصد کشتن مرا دارد، چاقویی از آشپرخانه برداشتم و چندین ضربه به او زدم که کشته شد.

متهم از سوی قضات به قصاص محکوم شد، اما وقتی پای چوبه دار رفت، موفق شد از خانواده مقتول مهلت بگیرد و بدین ترتیب به سلول خود بازگشت.

اما یکی از محکومانی که قصاص شد، مرد جوانی بود که ۵ شهریور سال ۹۵ در درگیری خیابانی بر سر چشم در چشم شدن پسر جوانی را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود. او چند هفته قبل نیز برای اولین بار پای چوبه دار رفت، اما از اولیای دم مهلت گرفت تا اینکه سحرگاه چهارشنبه گذشته اولیای دم بر اجرای مجازات اصرار کرده و حکمش اجرا شد.

محکوم دوم نیز مرد جوانی بود که ۲۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ پسر عموی خود را در مسعودیه تهران به قتل رسانده بود. او درباره انگیزه خود گفته بود: به خاطر آدم‌ربایی و سرقت مسلحانه بازداشت بودم، اما وقتی آزاد شدم، فهمیدم پسر عمویم برایم جادو و زندگی‌ام را نابود کرده بود. از شهرستان محل زندگی‌ام چاقویی تهیه کردم و راهی خانه پسر عمویم در تهران شدم و او را به قتل رساندم. مرد جوان نیز باتوجه به درخواست اولیای دم برای قصاص، حکمش اجرا شد.
روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • خانه ای رویایی مملو از گل های رنگارنگ (عکس)
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه