Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خانه‌های تاریخی ایران، تاریخ کهن و فرهنگ غنی مردمان این سرزمین را در بخش‌های مختلف به نمایش می گذارد.

خانه طباطبایی ها

خانه طباطبایی‌ها شاهکار معماری کاشان است. یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین بنا‌های تاریخی کاشان، خانه طباطبایی به شمار می رود که در محله سلطان امیر احمد در بافت قدیم کاشان واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خانه به وسیله مرحوم سیدجعفر طباطبایی از تجار معروف فرش آن زمان در سال ۱۲۵۰هجری قمری ساخته شده؛  معمار سازندهٔ آن  نیز استاد علی مریم کاشانی، معمار معروف قرن نوزده ایران است.

خانه ملاباشی

 ملاباشی یکی از شاه های دوران قاجاریه  بود که برای حکومت ظل السلطان پسر ارشد ناصرالدین شاه قاجاربه  اصفهان می رود.
این عمارت در واقع نمونه‌ای جذاب از معماری خانه‌های ایرانی است، خانه ای که واقعا در آن‌ها زندگی می‌کرده‌اند و به زندگی مردم عادی زمان خود نزدیک بوده‌اند.

این  خانه به دو بخش کلی تقسیم می‌شود فضا‌های زندگی و فضا‌های خدماتی، در فضای زندگی فضای گرم و صمیمی، پر انرژی گشوده و با نورگیری بالا است و در فضا‌های خدماتی اتاق‌هایی برای استراحت و کار‌های اندرونی که در آن فضا بسته‌تر، جدی‌تر و سرد است.

خانه عباسیان 

خانهٔ عباسیان در سال‌های ۱۲۴۵ تا ۱۲۵۰ هجری در محله سلطان امیر احمد کاشان ساخته شده و از لحاظ معماری و تزئینات حائز اهمیت است.این خانه  وسعتی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع و زیربنایی در حدود ۷۰۰۰ متر مربع دارد و دارای ۵ طبقه و ۵ حیاط است.
خانه عباسیان جلوه‌هایی از معماری اصیل ایرانی - اسلامی در طرح‌های بدیع و نقش‌های خیال‌انگیز گچبری و انواع تزئینات خود را به نمایش گذاشته‌اند و این زیبایی به حدی چشم‌نواز است که که طبق نظر کارشناسان این مجموعه را به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته‌اند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانه های تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست

‌سرپرست مرکز اسناد جنوب‌شرق، گفت: شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست و مردم می‌توانند این اسناد را به مرکز اسناد تحویل دهند تا با نام اهدا کننده در آرشیو این مرکز نگهداری شود. - اخبار استانها -

ریحانه شهیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با گرامیداشت نوزدهم اردیبهشت سالروز ولادت محمد بن یعقوب کلینی، اظهار داشت: این روز در تقویم ما با عنوان «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» نامگذاری شده است و ما در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در دو بخش کتابخانه‌ها و بخش اسناد کار می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان‌ها بیشتر در حوزه اسناد کار می‌کنیم و بخش عمده کار ما در حوزه اسناد تاریخی است که در دست مردم قرار دارد، گفت: واقعیت این است که شرایط حفظ و نگهداری این اسناد در خانه‌ها مناسب نیست و ممکن است به علت عناصر طبیعی در معرض آسیب قرار گرفته و در اثر مرور زمان از بین بروند.

سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور با بیان اینکه سازمان اسناد ملی براساس ضوابط و استانداردهای بین‌المللی، فضایی را برای نگهداری این اسناد فراهم کرده است، افزود: پیشنهاد می‌کنیم کسانی که اسناد تاریخی در اختیار دارند برای حفظ و نگهداری بهتر آن را به مرکز اسناد تحویل دهند تا با نام اهدا کننده در آرشیو این مرکز نگهداری شود.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگر وظیفه ما در حوزه اسناد دولتی است، گفت: اسناد دولتی پس از پایان یافتن کار آنها، مورد ارزیابی قرار گرفته و اسنادی که واجد ارزش تاریخی هستند به سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتقل شده و اسناد فاقد ارزش امحا می‌شوند.

شهیدی با بیان اینکه کار ما در حقیقت نگهداری و حفظ از اسنادی است که میراث مکتوب ملت ما محسوب می‌شوند، ادامه داد: اسناد تاریخی خیلی مهم و چند صد ساله‌ای در اسناد و کتابخانه ملی داریم که تلاش می‌کنیم این اسناد را در بهترین شرایط نگهداری کنیم.

سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور با اشاره به اینکه ما در حقیقت یک مجموعه خدماتی هستیم و در حوزه هم به مردم و پژوهشگران ارائه خدمات داریم، گفت: تلاش می‌کنیم تا با ارائه مشاوره به مردم از آسیب رسیدن به اسناد و گنجینه‌های تاریخی کشورمان جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه از پژوهشگران حوزه‌های مختلف دعوت می‌شود که با حضور در این مرکز از منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی استفاده کنند، ادامه داد: کتابخانه مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور یک کتابخانه تخصصی تاریخ، الهیات و کتابداری است که در خدمت مراجعه‌کنندگان قرار دارد.

شهیدی  از برگزاری آیین گرامیداشت هفته اسناد ملی روز شنبه بیست و دوم اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: این آیین با همکاری دانشگاه بین‌المللی شهید باهنر کرمان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می‌خورند اما نمی‌دانند من و خانواده‌ام چقدر سخت تلاش می‌کنیم
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می خورند اما نمی دانند من و خانواده ام چقدر سخت تلاش می کنیم
  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • خانه ای رویایی مملو از گل های رنگارنگ (عکس)
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان