Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان جزئیات حادثه آتش‌سوزی بامداد امروز در خانه تاریخی طباطبایی‌ها را تشریح کرد. ۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳ استانها اصفهان نظرات

فریدون الهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره حادثه آتش‌سوزی خانه تاریخی طباطبایی‌ها اظهار داشت: اتاقی در این خانه وجود دارد که محل انبار بلیت  بوده و این بنا در اختیار شهرداری کاشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلیت‌های موجود در این اتاق دچار آتش‌سوزی شده که توسط آتشنشانی کاشان خاموش می‌شود و هیچ مشکل خاصی هم برای بنا به وجود نمی‌آید.

وی در پاسخ به اینکه آیا به بافت تاریخی بنا آسیبی وارد شده است، افزود: خیر؛ مقداری بلیت و کاغذ در آتش سوخته است. البته ممکن است بر اثر پاشیده شدن آب گچ دیوارها آسیب دیده باشد، اما این اتاق دارای هیچ نوع تزئیناتی نبوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان درباره علت و منشأ این آتش‌سوزی گفت: آتشنشانی کاشان باید در این خصوص اظهارنظر کند. ممکن است عوامل مختلفی در این حادثه دخیل باشد ولی به هر حال بلیت و کاغذهای موجود در اتاق قابل اشتعال بوده است که خوشبختانه دامنه آتش گسترش پیدا نمی‌کند.

وی درباره اینکه چرا موادی با قابلیت اشتعال مانند کاغذ در یک مکان تاریخی انبار شده است، تصریح کرد: این موارد کنترل می‌شود و اخیراً به تمام واحدهای یگان حفاظت خود گفته‌ایم که مراکز تاریخی را بازبینی کنند و در مکان‌هایی که در اختیار بخش خصوصی است، درباره این خطرات تذکر دهند، اما گاهی مواردی از این دست پیش می‌آید که باید فرهنگ‌سازی کنیم تا مواد قابل اشتعال و مستعمل در مکان‌های تاریخی نگهداری و انبار نشود.

الهیاری با بیان اینکه خانه تاریخی طباطبایی در اختیار شهرداری کاشان است که در این خصوص توجیه هستند، درباره قابلیت نصب سیستم‌های اطفای حریق خودکار در مکان‌های تاریخی اظهار داشت: بناهای تاریخی باید مجهز به وسایل ایمنی و اطفای حریق باشند، اما سیستم‌هایی که آب‌پاشی خودکار دارند به تزئینات بنا آسیب می‌زند و استفاده از این سیستم‌ها باید متناسب با بافت هر بنا باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: هرچند نمی‌توان از سیستم‌های اطفای حریق به طور کامل در بناهای تاریخی استفاده کرد، اما باید در بهره‌برداری از این مکان‌ها احتیاط لازم درباره سیم‌کشی‌ و استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی صورت گیرد که مستلزم برنامه‌ریزی و تأمین بودجه است که ما به تدریج به این سمت می‌رویم و این کار را در قالب برنامه عملیاتی خود آغاز کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: ایمن‌سازی‌ بناهای تاریخی آغاز شده است، اما به دلیل تعدد بناهای تاریخی در استان اصفهان این فرآیند کمی زمان‌بر است. امیدوارم با فرهنگ‌سازی در این زمینه و احساس مسئولیت در مردم و دست‌اندرکاران، کنترل و نظارت افزایش پیدا کند و پیشگیری‌های لازم از نظر ایمنی در بناهای تاریخی صورت گیرد.

انتهای پیام/ش

R41346/P1377/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۶۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی

به گزارش خبرگزاری مهر، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ تهران به همراه جمعی از معاونان، شهردار ناحیه ۲ و مدیران منطقه از محلات ناحیه ۲ بازدید و موارد عمرانی، ترافیکی، شهرسازی و خدمات شهری را به حوزه‌های ذیربط ابلاغ کرد.

شهردار منطقه ۱۲ سپس با حضور در محله تاریخی امامزاده یحیی (ع)، از بوتیک هتل پهلوان رزاز بازدید و ضمن گفت‌وگو با احیاگر و مالک این بوتیک، آمادگی منطقه برای مساعدت در توسعه ظرفیت‌های گردشگری اعلام کرد.

وی همچنین ملک تاریخی واقع در خیابان جاویدی این محله را مورد ارزیابی قرار داد و از تصمیم مالک آن استقبال کرد و افزود: احیای آثار میراثی و تاریخی مانند گنج پنهان در حال از بین رفتن است که اگه نگاه جدی به آن نشود در آینده شاهد از دست رفتن فرصت‌ها خواهیم بود.

محمدی اظهار کرد: احیای خانه‌های تاریخی می‌توانند جذابیتی به منطقه اعطا کنند و یک جاذبه مهم گردشگری باشند، اما به دلیل عدم رسیدگی و تخریب‌های زیاد، بافت‌های تاریخی تبدیل به محلی برای رشد و افزایش بزهکاری شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی که بافت‌های تاریخی و فرسوده دارند، خروج ساکنان این مناطق و بعضاً جرم‌خیز شدن آنها است، افزود: بافت‌هایی که بهترین فرصت‌های گردشگری را در اختیار کشور قرار می‌دادند همواره در معرض بیشترین آسیب‌ها نیز بودند که امید است با همراهی سازمان‌های ذیربط با علاقه مندان احیای بافت‌های تاریخی، رنگ تازه ای به محلات قدیمی منطقه بخشیده شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران همچنین در این بازدید مواردی در خصوص تعویض مخازن، رنگ آمیزی جداره هاو حذف برخی زوائد دستوراتی را به معاونت خدمات شهری و محیط زیست ابلاغ کرد.

وحیدرضا انارکی محمدی، تسریع در پیشبرد پروژه ورزشگاه امامزاده یحیی (ع) و تکیه تاریخی سادات اخوی، توسعه شبکه فاضلاب این محله و روکش آسفالت معابر نیکپور و علیمرادی را در دربرنامه های معاونت فنی وعمران قرار داد.

نوسازی برخی املاک، پهنه بندی و عقب نشینی املاک در محله امامزاده یحیی نیز از موارد ابلاغی به معاونت شهرسازی و معماری منطقه ۱۲ بود.

کد خبر 6100326

دیگر خبرها

  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله
  • انفجار بنزین در حمام صاحب خانه را راهی بیمارستان کرد
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه